LEER SPAANS IN SPANJE

Wil jij Spaans leren?

Spaans is een international taal, en tevens de officiële taal in 21 landen. In de laatste 10 jaar is de vraag naar Spaanse cursussen verdubbeld. Het is de moedertaal van min of meer 400 miljoen mensen (de 3e taal in de wereld), en het aantal groeit nog steeds. Er zijn ook ongeveer 100 miljoen mensen die Spaans al 2e taal spreken. Ondanks dat de Spaanstalige landen verspreid liggen over de hele wereld, en er wel degelijk verschillen bestaan, is het mogelijk om Spaanstalige aan de andere kant van de oceaan makkelijk te verstaan.

Meer dan 47 miljoen mensen studeren op dit moment Spaans, dit op allerlei verschillende plaatsen in de wereld. Spaans is de meest gestuurde vreemde taal in niet Spaanstalige landen in Amerika en Europa. Vandaag de dag is het de officiële taal de Verenigde Naties, de Europese Unie en andere internationale organisaties.

Wanneer je kennis hebt van de Spaanse taal, heb je betere kansen op de arbeidsmarkt en betere verwachtingen voor de internationale groei van jou bedrijf. Bovendien zijn vele andere redenen om Spaans te leren, zoals de bijdrage van de Spaanse cultuur in architectuur, literatuur, kunst etc.

In de 21e eeuw zal het Spaans sneller groeien dan de meeste andere talen in de wereld, dat is waarom haar invloed zal toenemen (bijvoorbeeld: Men denkt dat binnen 50 jaar Spaans de primaire taal is in de VS voor 50% van de Amerikaanse bevolking). Het jaarboek van het Cervantes Institute projections voorspelt date r in 2050 ongeveer 550 miljoen Spaans sprekenden zijn, alleen al in de landen waar Spaans de officiële taal is.