BARCELONA


De stad

Sagrada Familia de BarcelonaBarcelona is een zeer grote metropool, een diverse stad met ongeveer 1,5 miljoen inwoners. Dit Spaanse centrum voor mode, architectuur, eten, muziek en stijl ligt aan de middellandse zee en is het hart van de autonome regio Catalonië (een van de rijkste en modernste gebieden in Spanje).
Barcelona gelooft in het combineren van oude en modern zaken, met een geweldige uitkomst. Je vindt een aantal voorbeelden van de curieuze mixen in El Barrio Gótico, Las Ramblas, La Plaza de Catalunya, the Olympic port, Picasso Museum, en de Miró Foundation. Als dat nog niet genoeg is om je te laten verbazen, kijk dan ook eens naar verschillende architecturen van Antonio Gaudí,zoals El Parque Güell, La Sagrada Familia en La Pedrera. Bezoekers van deze onvergetelijke stad kunnen ook genieten van de witte stranden van Barcelona. Dit is ook een van de redenen waarom het een van de meest bezochte steden in Spanje is.

Barcelona is meer dan alleen een stad. Het is een collectie van meerdere facetten en diverse steden. Bezoekers zijn verbaasd over hoe zo'n moderne en zakelijke stad toch haar historische Gotische centrum bijna helemaal in tact heeft weten te houden. Mooi om te zien is het contrast tussen de smalle doolhof straatjes en de gestructureerde lay-out in het stadsdeel Eixample, onderdeel van het plan om de stad te vergrootten aan het einde van de 19e eeuw.

De hoofdstad van Catalonië is dus niet alleen een mooie stad omdat het aan zee ligt, maar meer om de historie, traditie en culturele invloeden.

De stad is erg levendig op straat, biedt een uitgebreid nachtleven en heeft een zeer internationale atmosfeer. Je vindt er ontelbare clubs, pubs, cafés, privé feesten, festivals, restaurants, live concerten en veel meer.

Geniet optimaal van je leven.