GRANADA


De stad

Gezien vanaf de met sneeuw bedekte toppen van de Sierra Nevada vindt je een inspirerende schat. Dit schijnt één van de mooiste locaties in heel Spanje te zijn. Granada, de hoofdstad van haar provincie Andalusië, wordt omgeven door 2 rivieren en het hoogste punt in Spanje. Het uitzicht is werkelijk adembenemend en laat je deze exceptionele stad ontdekken die gekenmerkt wordt door de mix van vele culturen en rijke historie verdeelt over meerdere eeuwen.

Waar je ook komt, overall zie je de sterke Arabische invloeden die zijn gebleven uit de tijd voor de overname van de katholieken in 1492, toen de stad de laatste door de Monarchen overgenomen stad was.

Als de gastronomie, cultuur en stadsbouw je niet motiveren om Granada te bezoeken dan zullen de zichtbare invloeden van Granada´s geschiedenis dat wel doen! Er zijn vele fonteinen, gezichtspunten en Cármenes in deze aantrekkelijke stad. De juwelen van Granade zijn de plaatsen die op de lijst van Werelderfgoederen van de UNESCO staan zoals de Generalife tuin, het Albaicín, het middeleeuwse Moorse gebied in Granada en het memorabele Alhambra paleis.

Spaanse Cursussen in Granada Alhambra in Granada Garden in Granada

Granada gegevens:

  • Inwoners: 345.000
  • Locatie: om de regio Andalusië, in het zuidoosten van Spanje.
  • Luchthaven: 16km ten westen van Granada licht het vliegveld met vluchten naar Madrid, Barcelona en andere budget vluchtten naar andere steden.
  • Granada de op 2 na grootste universiteitsstad van Spanje met meer dan 60.000 studenten.
  • Granada heeft een overvloed vaan parken en tuinen staat ook op de op de lijst van Werelderfgoederen van de UNESCO.