MADRID


De stad

Madrid is de hoofdstad van wellicht een van de meest stabiele en toch dynamische landen van het Europese continent. Tevens is het één van de eerste keuzes om een nieuw bedrijf op te richten of andere zakelijke of persoonlijke projecten op te zetten.

De stad met de beste kansen:

 1. Gelegen in het hart van het Iberische schiereiland, heft Madrid een voordelige geografische en strategische ligging. Tevens is het de natuurlijke verbinding tussen Europa, Latijns Amerika en Noord Afrika.
 2. De culturele overblijfselen behoren tot één van de belangrijksten in de wereld, in termen van kunst, cultuur en monumenten.
 3. Madrid is niet alleen de poort naar Zuid-Amerika, Noord Afrika of de Europese markt, maar het is tevens de grootste locale markt in Spanje.
 4. Madrid is een economische, politieke en administratieve spil met een solide en divers gestructureerde economie, en een echte dynamische stad. In reële en cumulatieve cijfers is Madrid dubbel zosnel gegroeid van de Europese economie van 1996 tot 2003.
 5. Het is een metropool die nieuwe culturen met zich mee brengt, waar bezoekers zich snel thuis voelen en waar meer dan 3 miljoen mensen met meer dan 180 nationaliteiten zij en zij leven.
 6. Aan de vooravond van het wetenschappelijk en technologische innovatie, Madrid heft één van de meest geavanceerde regionale netwerken van wetenschap en technologie en Spanje, en zelfs Europa.
 7. Madrid biedt hoogopgeleid personeel maar toch lagere loonkosten dan in steden zoals Londen, Parijs of Amsterdam. Het is de ideale plek voor creativiteit, aangezien het jong, volop in beweging, en een intellectuele bevolking met een dynamische en geconsolideerde zakelijke cultuur.
 8. Het heeft een moderne hoge kwaliteit infrastructuur waar innovatie het meetpunt is geworden.
 9. Diversiteit en verschillen staan naast elkaar in sociale harmonie en institutionele stabiliteit. Madrid wordt geroemd voor haar vrijgevigheid en gastvrijheid. Het politieke klimaat is vreedzaam en bied gegarandeerde groei en stabiliteit.

Madrid Photos. Onze spaanse school in Madrid Madrid Photos. Onze spaanse school in Madrid Madrid Photos. Onze spaanse school in Madrid

Klimaat

Madrid heeft een landklimaat, dat betekent dat zomer en winter temperatuur nogal verschillen. Dat betekent dat je warme kleding nodig hebt als je Madrid in de koudste maanden bezoekt, terwijl je in de zomer het beste korte mouwen kunt dragen. De regenval verschilt constant maar over het algemeen heerst er een droog klimaat.

Hoe in madrid te komen?

Madrid is het centrum van de Spaanse communicatie en ook en geografische hart van Spanje met verbindingen naar alle delen van het schiereiland en de rest van de wereld.
Haar geografische ligging wordt vergezeld door uitstekende land, zee en luchtweg verbindingen die continu groeien. Na de uitbreiding wordt het vliegveld Madrid Barajas de op één na grootste luchthaven van Europa, tevens zijn er uitgebreide spoorweg en wegen netwerk, net als de binnenlandse haven. Deze haven verkrijgt ongeveer 1/5 deel van de totale goederen die per boot Spanje binnenkomen.

 • Luchtverbindingen:De luchthaven van Madrid Barajas is het dichtste bij een hoofdstad in europa. Het ligt maar 13 kilometer van Madrid. Openbaar vervoer naar Barajas is één van de snelste en comfortabelste manieren om er heen te reizen. Met bussen, taxi's en metro's kun je zeer snel naar het centrum reizen. Tevens gaat er elke 5 minuten een trein naar het Nuevos Ministerios station, deze brengt je hier binnen 12 minuten.
 • Landverbindingen: : Madrid heft een belangrijk snelwegen en spoorwegen netwerk dat de stad verbindt met andere delen van het land. De hoofdstad heeft meer dan 3.200 kilometer wegen, deze zijn momenteel onderhevig aan uitbreiding om te kunnen voldoen aan de snelle demografische groei.
 • Spoorwegen: Madrid heeft één van de beste Europese spoorwegen infrastructuur voor zowel passagiers- als goederenvervoer. Het nationale spoorwegennetwerk wordt bedient door en is in handen van Renfe, een bedrijf in handen is van de overheid en onder toezicht staat van het ministerie van transport.
 • Snelwegen: Madrid is het centrale punt om 3 redenen: de hoofdstad is het middelpunt van de 6 nationale snelwegen die door Spanje lopen; de nieuwe routes voorzien betere verbindingen met het Spaanse snelwegen netwerk en lopen vanaf Madrid; er ligt een plan klaar om de Spaanse en Europese snelwegen (en tevens de lokale snelwegen) met elkaar te integreren.