Málaga


De stad

Malaga is een fleurige stad, gelegen aan de Middellandse zee.

MalagaElk jaar komen duizenden bezoekers om te genieten van Malaga's schitterende stranden en adembenemende uitzichten. Er is niks beter dan langs de promenade bij de zee te slenteren. En als je er voor kiest om langs het pad dat leidt tot de oude stadsmuur te wandelen wordt je ook niet teleurgesteld. Het uitzicht vanaf dit duizend jaar oude fort is werkelijk oogverblindend.
Studeer Spaans in het Spaanse Malaga. Waarom geen Spaans studeren bij één van de meest fantastische stranden in Spanje? Je zult genieten van het warme klimaat, de zon en zee.

Malaga is gelegen in het meest zuidelijke gedeelte van Spanje, aan de kust van de middellandse zee, ook wel Costa del Sol genoemd. Het is één van de 8 regionale hoofdsteden van Andalusië en de grootste zuidelijke kuststad met ongeveer 600.000 inwoners. Malaga ligt zeker aan een zonnige kust met meer dan 300 zonnige dagen per jaar en een gemiddelde temperatuur van 23° C (73° F). De Costa del Sol staat garant voor goed weer voor alle buitenactiviteiten.

De bewoners van Malaga, Malagueños, staan er om bekend dat ze vaak "s nachts uitgaan om te praten, te drinken of te eten. De Malagueños houden van een vibrerend nachtleven in Malaga's bekende “tapas” cafés and restaurants

De stad heeft zijn traditie behouden door het “Mediterrane dieet”, door fruit en groente te eten uit de Guadalhorce Valle en vis uit de Malaga baai te eten. Dit heerlijke en toch gezonde voedsel bevredigd de bezoekers van malaga al meer dan tweeduizend jaar.

Malaga is niet gewoon een kuststad, het is tevens een historisch centrum waar je de rijkdommen van schillende culturen kunt terugvinden die de afgelopen eeuwen in Malaga hebben gewoond. Als je door de straten loopt zul je merken dat er veel Arabische en Romeinse monumenten zijn, achtergelaten door heel vroegere bewoners.

Malaga Beaches

Bovendien is Malaga de thuishaven van ´s werelds meest beroemde modern kunstenaar, Pablo Picasso. Zijn werk is uitgestald in het Internationale Pablo Picasso Museum. Deze permanente collectie bevat meer dan 200 schilderijen, tekeningen, sculpturen, ceramiek, grafische werken en weergeeft de extravagante visie van Picasso. De collectie weergeeft zijn lange professionele carrière, van zijn eerste academische studies tot zijn laatste schilderijen in de jaren 70. Veel van deze werken zijn niet tentoongesteld en sommige zijn nog nooit publiekelijk bezichtigd.

De gehele provincie van Malaga laat de bezoekers tevens de grote schoonheid van de Bergen zien. Toch is het bezoeken van Malaga niet genoeg! Je kunt Spanje niet verlaten zonder de buursteden van Malaga ze hebben bezocht: Ronda, Granada, Cordoba and Sevilla.