SALAMANCA


De stad

Salamanca is een relatief kleine en warm welcome stad, gelegen in het noordwesten van Spanje, in de autonome region van Castilla y Leon en op ongeveer 200km (125 mijl) van Madrid.

De universiteit van Salamanca is de oudste universiteit in Spanje en één van de eerste in Europa samen met die van Parijs, Oxford en Bologna. Dit maakt Salamanca één van de belangrijkste studentensteden in Spanje en een referentie voor het geven van Spaans.

De stad heeft een inwoners aantal van ongeveer 180.00, dit maakt Salamanca een plezierige, veilige en leuke metropool.

Die inwoners, ook wel ¨salmantinos¨ genoemd, zijn open en warmhartig. Ze zorgen er voor dat jij je makkelijk settelt en het dagelijkse leven in Spanje en Salamanca makkelijker wordt voor buitenlandse studenten.

Salamanca was de Europese Hoofdstad van Cultuur in 2002. Deze onderscheiding geeft jou een idee van de culturele dimensie van de stad, haar historie en de mensen..

Bij aankomst in Salamanca zie je dat het een jonge en metropool. Je merkt als snel de rijke mix van architecturen en monumenten als je door de straten wandelt, het straalt oudheid maar toch moderniteit uit. Salamanca is met recht één van de beste en belangrijkste culturele begrippen in Spanje, niet voor niets was Salamanca de Europese Hoofdstad van Cultuur in 2002.

Met ongeveer 60.000 studenten van over de hele wereld die elk jaar in Salamanca komen studeren. Met zoveel internationale studenten die in Salamanca studeren is het duidelijk waarom Salamanca zo bekend staat om zijn universiteitsleven, kunst, cultuur, muziek en vrije tijd.

Cursussen spaans in Salamanca Spaanse talenschool in Salamanca Leer Spaans in Salamanca

Na een dag onder te zijn gedompeld in Salamanca´s rijke cultuur, kun je je opmaken voor het nachtleven in één van de honderden clubs en cafés die Salamanca je te bieden heeft.

Salamanca is gelegen in het deel van Spanje dat perfect is voor reizen. Je bent dicht bij verschillende steden voor weekendtrips, zoals naar Madrid, Ávila, León, Oporto, Lissabon, Cáceres etc.

All deze factoren maken de stad een perfecte plaats om Spaans te studeren. Alles wat je nodig hebt is een paar dagen om de stad, verborgenheden en jou favoriete plekken te ontdekken. Salamanca is een rustige stad, met veel mensen, zonder file problemen en zonder geluidsoverlast. Een stad waar verveling niet bestaat! Elke dag is er wel iets nieuws om te zien.
Kom en ontdek zelf Salamanca!