SAN SEBASTIÁN


De stad

Donostia-San Sebastian de hoofdstad van de provincie Gipuzkoa/Guipuscoa, in de Spaanse autonome regio in Baskenland. De stad is gelegen in het noordoosten van Spanje, aan de zuidkust van de Golf van Biskaje, dicht tegen de Franse grens. De pittoreske kust van San Sebastian maakt het tot een populaire strand bestemming.

San Sebastian ongetwijfeld de koning onder de Basische ressorten, met onder andere het Concha Bay resort. De diepe rustige baai en sparkelende strand, omgegeven door heuvels, beroemdheden etc. Tevens zijn er vele zonaanbidders in de milde witters en hete zomers.

Als je eenmaal van het strand af bent wil je natuurlijk wat drinken in de bars en restaurants met zeezicht, die in de rumoerige en smalle straten liggen. De Tapas liggen uitgestald in de mooiste cafés. Hier kun je de heerlijke lokale keuken proeven met specialiteiten, schelpdieren etc. Aan de haven bedienden De vissers je op je wenken met net gevangen verse vis.

Als je eenmaal vol zit van het eten kun jij je opmaken voor een lange swingende nacht in de vele clubs en cafés. De beste bevinden zich aan de straat langs het strand, Paseo de la Concha, of je spaart geld uit door naar Reyes Católicos achter de Baroque kathedraal te gaan met de hippies.

San Sebastian Photos. Onze spaanse school in San Sebastian San Sebastian Photos. Onze spaanse school in San Sebastian San Sebastian Photos. Onze spaanse school in San Sebastian

Als je in juli of augustus komt moet jij je door de menigte heen zien te duwen, en zeker wanneer je in de week van Semana Grande halverwege augustus komt. Deze week zit boordevol evenementen zoals muziek en sport, net als de wereldberoemde vuurwerkshow. Op 31 augustus is het waard om een wandeling te maken langs de Semana Grande straat met een ceremonie van kaarsenlichten om de allesvernietigende brand in 1813 in San Sebastiaan de herdenken.