VALENCIA


De school

Onze school in Valencia is gelegen in het centrum van de stad, op een steenworp afstand van alle interessante bezienswaardigheden en faciliteiten.

De school heefteen gebouw met 4 verdiepingen en biedt uitstekende faciliteiten om talent e studeren. Het heeft 10 grote klaslokalen met airconditioning, natuurlijk licht en allen zijn volledig uitgerust met nieuwe technieken. Tevens kunnen studenten gebruik maken van een bibliotheek, videolokaal, studeer lokaal, computer lokaal en een dakterras. Wij bieden hoge kwaliteit Spaanse cursussen in een vertrouwde en vriendelijke atmosfeer. Ons doel is jou zo snel mogelijk Spaans te leren, terwijl jij geniet van de Spaanse cultuur en levensstijl. De school heeft moderne faciliteiten en heeft een uitgebreid aanbod Spaanse cursussen die worden verzorgd door hoogopgeleide docenten. Wij nemen alles voor onze rekening met betrekking tot accommodatie en moedigen onze studenten aan deel te nemen in culturele activiteiten die wij wekelijks organiseren.

Aankomst informatie

Aankomsten zijn meestal op de zondag voor de cursus begint. Het is belangrijk voor ons dat wij jou aankomsttijden weten.
Studenten die bij een gastgezin of in een residentie verblijven, moeten direct naar hun accommodatie gaan. Studenten die in een gedeeld appartement wonen, moeten het 24uurs alarm nummer bellen bij aankomst op de luchthaven van Valencia, daarna gaan zij naar hun accommodatie. Een personeelslid zal daar wachten op de student om de sleutels te geven.

VERVOERS SERVICE: Onze vervoerder zal op de student wachten bij aankomst op de luchthaven in de aankomsthal met een bordje met de naam van de student. Als er vertraging of een ongeval is gebeurd moeten studenten het volgende nummer.

DE EERSTE CURSUS DAG: Op je eerste cursus dag zal ere en oriëntatiegesprek plaatsvinden, net als een mondelinge en geschreven toets voor degene die al een voorkennis van de Spaanse taal hebben, om zo hun niveau nauwkeurig te kunnen meten.
Beginnende studenten hoeven geen toets te maken maar moeten wel naar het oriëntatie gesprek komen. Dit gesprek en de toetsen vinden elke maandagmorgen plaats om 08.30.Op de eerste dag krijgen studenten ook een Welkomstfolder met informatie over de school, Valencia, activiteiten etc.

Wat bieden we nog meer?

24 uur alarm service

Als er een noodgeval is kunnen studenten het 24 uur nummer bellen om hulp te vragen

Internet en computers

De school heeft een computerlokaal met gratis internet verbinding, beschikbaar voor alle studenten.

Bibliotheek

De school heeft ook een bibliotheek met videolokaal, hier kunnen studenten gratis gebruik van maken.

Studenten Kaart

Bij aankomst krijgen studenten een studenten kaart. Hiermee kunnen ze korting krijgen in veel winkels en hiermee kunnen ze zich identificeren als student van de school.

Vervoer

Ook verzorgen wij vervoer van en naar jou accommodatie als je vertrekt of aankomt. Het vervoer is naar de luchthaven of treinstation.

Hoe bij de school te komen

1.- Vanuit Elk deel van de stad

De school is gelegen in het centrum van de stad in de straat “La Nave”. Het is een voetgangersgebied en een populaire straat aangezien het uit de 15e eeuw stammende Universiteitsgebouw van Valencia hier is gevestigd.
Het is naast “Plaza Alfonso El Magnanimo” en de straat “Pintor Sorolla”. Het is makkelijk bereikbaar vanuit elk deel van de stad, met de bus of met de metro.

  • Per bus:: 50 meter van de school in de straat “Pintor Sorolla” (tegenover de ingang van “el Corte Inglés”) is een bushalte. De lijnen die hier stoppen zijn: 4, 5B, 6, 8, 9, 10, 11, 16, 26, 31, 32, 36, 70, 71, N2 en N3.
  • Per metro: het station Colón is slechts 50 meter verderop (ook tegenover de ingang van “el Corte Inglés). Hier stopt metro lijn 3.

2.- Vanaf de luchthaven

De luchthaven is in de stad Manises, op ongeveer 8 kilometer van Valencia. Vluchten van de grotere steden in Europa en Spanje landen hier. Bovendien heeft Valencia verbindende vluchten via Madrid en Barcelona voor bestemmingen over de hele wereld. Als je meer informatie wilt kun je bellen naar 902 400 500.

  • Per taxi:Je kunt een taxi nemen van de luchthaven naar de school of jou accommodatie, dit duurt ongeveer 25 minuten en kost tussen de € 15 en €20.
  • Per bus. Je kunt de “Aero-bus” nemen, die heeft 3 haltes in de stad (Avenida del Cid, Bailen en Angel Guimerá).

3.- Vanaf het treinstation

De treinen vanuit elke richting stoppen bij het treinstation “Estación del Norte”, gelegen in het midden van de stad. Het telefoonnummer van dit station is: 902 24 02 02. Hoe naar de school te komen: Loop slechts 10 minuten.

4.- Vanaf het busstation

Over het algemeen stoppen de bussen die Valencia met andere steden verbinden bij het busstation in het noorden van de stad.
Als je eenmaal bent aangekomen bij het busstation kun je een taxi, bus of metro nemen om naar de school of jouw accommodatie te gaan.

  • Per taxi. Een taxi naar de school kost ongeveer € 8.
  • Per bus. Net buiten het busstation vind je een bushalte waar je bussen kunt nemen naar de meeste delen van de stad. Om naar de school te gaan moet je lijn 4 nemen en uitstappen bij “Plaza Tetuan”.
  • Per metro. De dichtstbijzijnde halte is Turia, gelegen in het winkelcentrum “Nuevo Centro” naast het busstation. Hier moet je lijn 1 nemen ( in de richting "Plaza de España") om naar de school te gaan. Je moet uitstappen bij “Angel Guimera” en overstappen op lijn 3, hier moet je uitstappen bij de halte “Colon”. Vanaf hier moet je ongeveer 5 minuten lopen naar de school.