Limba spaniola în Spania

Limba spaniola cu LSC

Learn Spanish with LSC

Spaniola este o limba care se învata usor datorita pronuntiei ei fonetice (se citeste ssa cum se scrie): când vezi un cuvânt scris în spaniola, vei sti imediat cum se citeste si acesta poate fi considerat un mare avantaj pentru cei care vreu sa învete spaniola.

Istoria limbii spaniole este o istorie bogata. Aceasta limba deriveaza din limba latina care a ajuns în Spania în anul 218 d.H., izgonind limbile triburilor iberice si celtice. La fel ca si celelalte limbi romanice, va sa zica italiana, franceza sau portugheza, si spaniola poate fi considerata un dialect al limbii latine si pentru popoarele din vest multe cuvinte sunt asemanatoare.

Dupa fragmentarea si mai târziu caderea Imperiului Roman, limba latina si-a urmat strada ei iar formele expresive traditonale s-au amestecat cu noile obiceiuri lingvistice care se raspândeau în acelas timp printre vorbitori din cauza popoarelor migratorii. Între al IX-lea si al XII-lea secol s-au nascut noi limbi care au fost numite “romanice”, urmate mai târziu de limbile romanice peinsulare: leoneza, castiliana, portugheza sau catalana, limbi care au devenit independente de latina, fiecare urmând strada sa.

Dar limba care a devenit una dintre limbile cele mai vorbite pe pamânt este castiliana spaniola, datorita expansiunii sale mai întâi în Peninsula Iberica si mai târziu în coloniile din America.

 
This website uses cookies to enhance your user experience on learnspanishcourses.com Accept More info