Spanyol nyelv Spanyolországban

Spanyol nyelv a LSCnél

Learn Spanish with LSC

A spanyolt könnyü tanulni fonetikus kiejtése miatt (ugyanúgy írják, ahogy kiejtik). Tehát mikor egy szót olvasol spanyolul, pontosan tudod hogyan ejtik ki, ez egy hatalmas segitség a diákoknak.

A spanyol nyelv gazdag kultúrával rendelkezik. A latin nyelven alapul, mely a Római Birodalom nyelve, akik Kr.e.218-ban érkeztek Hispániába, félrehelyezve ezzel az ibériai és kelta törzsek nyelvét. Rómán nyelvként mint a francia , olasz vagy a portugál, a latin dialektusa, szókincsben sokban hasonlít.

A birodalom gyengülése után széttöredezett´, majd összeomlott a Nyugat-Római Birodalom, azonban a latin nyelv, így a hagyományos szerkezetek és kifejezések, valamint az új nyelvézeti formák tovább fejlödtek, köszönhetöen a migrációknak. A IX-töl a XII-ik századig az új kifejezési formákat, melyeket “románoknak” hívnak, a félszigeti román nyelvek örizték meg, például a leonese, kasztíliai, galíciai-portugál vagy a katalán, függetlenül a latintól és mindegyik a saját szerkezeti formájával.

A kasztíliai spanyol nyelv az, amelyiket a legtöbben beszélik, köszönhetöen a kasztíliai terjeszkedésnek, elsösorban az ibériai félszigeten, majd az amerikai kolonizációkor.

 
This website uses cookies to enhance your user experience on learnspanishcourses.com Accept More info